Grønne vegger og grønne tak er en ny trend som er kommet opp for folk som har grønne fingre. I mange land i verden er det ikke vanlig med flaskepant på tomflasker, og de fleste har alltids noen flasker til overs på slutten av uka. Flaskene skrus sammen og brukes til å lage Grønne vegger, de blir til en vegg bestående av hundrevis av blomsterpotter.
På tross av flaskepanten kan det være noe som det er gøy å gjennomføre her til lands også. I hovedsak snakker vi om en ganske enkel og funksjonell konstruksjon som er enkel å gjennomføre, både med tomflasker av den gamle typen, så vel som den nyere typen, med tynnere plastikk. Hele byggeprosessen er enkel. Når konstruksjonen er ferdig, vil alle flasker stå på hodet. Det lages et hull i bunnen av hver flaske, som passer til tuten på den neste flasken, og som er lite nok, til at man kan stikke tuten igjennom, for så og igjen skru på korken. Dette holder flaskene sammen. For å få tilgang til å skru på korken, og for senere å kunne putte inn jord og planter, trenger man et hull på siden av flasken, i området nærmest bunnen av flasken. For å vanne det hele på mest effektivt vis, lager man et lite hull i hver kork, stort nok til at vann drypper igjennom, og kan treffe planten under. Når man har laget et tårn av flasker på dette viset, skrus det hele til en vegg, gjerne på solsiden av huset. Det kan være lurt å ha en flaske kuttet som en trakt på toppen, som fungerer som en vanningssisterne. Man fyller de nye pottene, først med litt sand nederst, for å sile vannet, deretter med jord. Deretter kan man plante og vente.
Hva trenger man for å bygge konstruksjonen?
Man trenger kun enkelt verktøy for å starte byggingen. For å lage forbindelseshullet mellom flaskene trenger man likevel en drill og et krone-borr, for å sage et hull som passer for den den neste flasketuten som skal skrus inn i hullet. Alle slike ting er av standarddimensjoner, så det finnes borr som passer perfekt for jobben, til en billig penge. For å lage hullet i siden, kan man bruke en kniv eller en god saks.