Resirkulering av sko

 

Det kan være enkelt å glemme disse dagligdagse tingene som klær og sko når det kommer til resirkulering og gjenbruk, men det er faktisk mulig å gjøre mer enn å bare kaste disse tingene. Når det kommer til sko kan de ofte brukes lengre enn man tror ved litt innsats, og om ikke det er mulig finnes det steder som tar imot sko spesielt.

Prøv igjen
Vi har en tendens til å tenke at sko er «oppbrukt» så fot de ikke lengre ser så fine ut, eller når det begynner å lukte litt gammelt av dem. Slik er det virkelig ikke i det hele tatt! Gamle sko kan fint reddes hvis man gir dem riktig behandling. Ofte skal det så lite til som en
god vask, andre ganger må man gå litt mer ivrig til verks for å fjerne lukt og skitt. Bruk gjerne eddik og bakepulver sammen med en tannbørste for å fjerne de verste flekkene.

Gi til noen som trenger det mer

Er skoene fullt brukbare, men du bare er litt lei av dem er det bedre å heller donere dem i en av kleskontainerne som man finner rundt omkring. Her finnes det mange alternativer, men UFF er en av de store organisasjonene som tar imot både klær og sko.

Resirkuler før du kjøper nytt

Det kan jo også hende at man har kommet så langt at det ikke er noe igjen å redde av skoene, og da er det like greit å bite i det sure eplet. Her kan man for eksempel gi de brukte skoene til Nike, som har et eget program for resirkulering av sko slik at de kan bli til gummibunn eller annet nyttig. Når du har prøvd alt er det selvsagt også på tide med et nytt par sko, og da kan man for eksempel sjekke ut Footway.no hvor man finner et godt utvalg av flotte sko til gode priser.

Når du så går til innkjøp av nye sko er det lurt å gå for god kvalitet, slik at det neste paret holder enda lengre enn det forrige!