Hvordan finne ut hvor du kan resirkulere

Resirkulering er noe vi alle kan bli flinkere på. Du har kanskje også tenkt på dette i det siste? Det å resirkulere gjør at vi som mennesker får nytte av de ressursene vi har igjen og igjen. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan du kan finne ut hvor du kan resirkulere.

Skaff deg oversikt

Enten du har bodd et sted skikkelig lenge, eller du nettopp har flyttet, finnes det ofte en renovasjonsetat du kan forholde deg til. Her vil du få informasjon om hva kommunen resirkulerer og ikke minst hva du kan gjøre for å gjenvinne.

Noe du sikkert allerede er flink på er å pante. Hvorfor ikke videreføre denne kunnskapen til å resirkulere andre ting? Visste du forresten at nordmenn er utrolige gode på å pante? Vi er faktisk verdensmestere, er ikke det ganske kult å tenke på?

Samle opp ting du vil resirkulere

Når du har funnet de tingene du ønsker å resirkulere, er det bare å finne frem bilen (eller leiebilen) og finne fram til stedet du kan resirkulere. Det kan være en utrolig god idé å skaffe seg mobilholder til bil slik at den kan navigere deg rundt uten at du trenger å stresse for mye. Du vil også kunne laste ned en del apper til denne mobilen slik at du vet når tømmedagene i ditt nabolag er.

Det er faktisk en rekke statlige bedrifter som vil belønne folk som resirkulerer. Du kan vinne pengepremier hvis du er en av de heldige!

Bruk mobilutstyr på nytt

Det å kjøpe nytt utstyr til mobilen er noe av det nordmenn er veldig flinke på, og du skal absolutt ikke slutte med det. Derfor anbefaler vi deg også at du kjøper mobilholdere til venner og bekjente i gave, slik at de også med enkelhet kan komme seg rundt omkring for å resirkulere.

Hvorfor ikke arrangere en resirkuleringskonkurranse mellom deg selv og venner/familie? Det kan bli en konkurranse som er god for både deg og for miljøet. Her har vi altså en typisk vinn-vinn-situasjon. Invester i en ordentlig god mobilholder, slik at du kan gjøre gode ting for miljøet!