Strømtiltak for bedre råd til andre ting

Det er ikke så mange andre ting som føles mer urettferdig enn å betale mer for noe enn naboen. Én slik ting er strømmen, der prisene har skutt i været uten å vise tegn til bedring. Når i tillegg noen må betale ti ganger mer for strømmen, som har akkurat lik kvalitet uansett om den leveres i Søgne eller Børsa, blir det enda mer uforståelig.

Men, om det er helt andre ting man heller skulle ønske å bruke pengene på, kan man gjøre en del tiltak for å redusere strømregninga denne vinteren. Vi vet alle at det er kaldt hvert fall noen måneder til, så her kommer noen raske tips du kan ta med deg.

Få deg en borteboer-jobb

Når du jobber borte, kan huset stå nesten tomt over lengre tid. Du får alt dekket gjennom jobb, og trenger ikke tenke på å vaske klær eller lage mat. Borteboer-jobb er vanligvis godt betalt, noe som gjør at det blir enda enklere å klare seg. Kanskje får du råd til brystforøkning på nettsiden https://motiva.health/no/, nå som du har fått mye bedre råd. Husk å holde en viss temperatur i huset uansett, noe du kan fjernstyre og overvåke med appen.

Ta på ullunderklær

Ullunderklær har en varmende effekt. Gjør man det til en vane, kan man heller skru ned temperaturen og spare strøm i stedet. Longs av ekte ull varmer mer enn blandet stoff med polyester, selv om argumentet for det er holdbarheten. Polyester er uansett ikke bærekraftig. Strikker du til og med dine egne klær, kan du enten spare pengene eller selge dem med god fortjeneste.

Oppholde seg i få rom

Et hus kan trenge mye oppvarming dersom hele huset skal varmes. I stedet kan man sørge for å oppholde seg i noen få rom. Ved å lukke dørene mellom rommene, vil man holde lenger på varmen og slippe å bruke elektrisk strøm. Gjør det koselig og fint i det utvalgte rommet, enten det er tv-stua eller i lesekroken.

Gå til butikken

Alt du må ha bilen til vil trekke strøm. Men, må du egentlig kjøre til butikken for å få tak i det du trenger? Gå heller, og la bilen stå; elbilen trekker en god del strøm. En måte du kan fikse det på er å velge å gjøre et stort innkjøp i uka, og heller gå til butikken for de små kjøpene. Dette er sunt både for deg og miljøet. Samtidig sparer du mye strøm fordi du er ute, og når du kommer inn så er du varm.

Ha litt over anbefalt varme

Sørg for å ha litt over anbefalt varme, slik at du ikke setter i gang ytterligere tiltak for å bli varm. Mange tabber seg ut ved å holde temperaturen litt for lav og bruker dermed ekstra ovner for å varme seg. 23 grader er anbefalt, slik at du holder jevn varme. Sørg for å fyre på dagene, og varme med elektrisitet på nettene.