Drømmeferie til Hawaii

Helt fra flytrafikken begynte å bli global og tilby destinasjoner verden over, har Hawaii vært en drømmedestinasjon for mange. Ordet Aloha, som burde være fjernt fra nordmenns vokabular, bringer tanker om palmesus, solnedganger, paraplydrinker, bastskjørt og kritthvite strender selv for mange som aldri har satt sin fot på øyene. Den dag i dag er Hawaii, Barack Obamas fødested, et yndet feriemål, og med den økonomiske situasjonen som mange nordmenn befinner seg i dag kan drømmen bli virkelighet. Hawaii er navnet på en stor øy, men inkluderer normalt også øyene Maui, Lanai, Molokai, Oahu og Kauai. Øygruppen tilhører USA, som er det nærmeste kontinentet til tross for fem timers flytur, og ligger midt i Stillehavet. Foruten vakker natur og behagelig klima er øyene kjent for sin kultur, som omfatter spennende tradisjoner innenfor historie, musikk, mat og mye annet.

En av ofrene for menneskeskapt global oppvarming

En tristere del av historien til øygruppene i Stillehavet er at de kan bli ofre for den menneskeskapte globale oppvarmingen som truer det naturlige klimaet. En ironisk del av forskningen, er at den kan spores tilbake til nettopp Mauna Loa, en av Hawaiis øyer. Alle øyene i gruppen er skapt av vulkaner, og det var her man begynte å kontinuerlig samle inn data om karbondioksid i atmosfæren, og begynte å se etter bare noen få år at nivået steg raskt som resultat av menneskelig påvirkning. Som øyer med lav høyde over havet er Hawaii truet på flere måter: klimakrisen øker styrken og frekvensen på tropiske orkaner. Smelting av is på polene og Grønland øker havnivået, og til slutt sluke øyene. Til slutt øker både temperaturen og syreverdien på havet, som går hardt ut over livet i havet. Hva skal vi gjøre for å snu trenden? Både kommersielle og private aktører slipper ut store mengder CO2. kan strengere straff være løsningen? Økt kunnskap?

Om ikke feriepengene strekker til, fortvil ikke

Om du vil leve ut feriedrømmen i dag, men feriepengene er brukt opp eller ikke strakk til? Fortvil ikke. Det finnes et stort antall banker som tilbyr lån med gunstige betingelser, og Sambla gir deg en oversikt over vilkårene til alle sammen. Simpelthen fyll inn ditt behov, og du vil få presentert tilbud fra en rekke forskjellige banker, så du kan velge fornuftig fremfor å velge det første som dukker opp på Google. Høsten har ankommet for lenge siden, og varmere temperaturer frister. Husk at Hawaii har en tørkeperiode fra april til oktober, og en regnsesong fra november til mars. Hvis du unngår de aller mest populære tidene for turister kan du få bedre priser både på transport og hotell. I april, mai, september og oktober er temperaturen best, og du kan unngå den mest intense turiststrømmen.