Velg miljøvennlige produkter

Skadene kommer fra der du minst venter det

Fokuset på plast i vårt samfunn har kanskje aldri vært større enn det er i dag. Dette har sammenheng med reportasjer om all den plasten vi finner i havet. Selv om fokuset er noe mer moderne, så er dette langt i fra et helt nytt konsept. Faktisk har plast i naturen vært et problem som har bygget seg opp over tid. Grunnen til dette er derimot langt i fra det en skulle tro. Der en ofte ser plast i havet i dokumentarer om miljøet, så er det enkelt å tenke at folk bare har kastet plasten rett uti havet. Allikevel er dette en feil antakelse. Plasten som er til sjøs kastes sjeldent rett i havet, og er oftere et resultat av at plast på land har blitt skylt sakte, men sikkert, ut i havet. I tillegg til dets vei til havet, så har vi også mange misforståelser i henhold til dets opprinnelse. Det er enkelt å tenke at plastposer og annen emballasje er den største kilden til plast forurensning. Allikevel er det mikroplasten fra allskens andre produkter som skader naturen mest.

Velg miljøbevisst blant produkter

Den eneste måten å bekjempe miljøskadene på er å faktisk ta i et tak selv. Der det kanskje er en stor klisje, så handler ofte endring om å starte med seg selv. Dersom forbrukerne selv sier nei til store mengder av mikroplast og ikke minst unødvendig plastemballasje, så vil produsentene faktisk bli tvunget til å levere produkter som holder denne standarden. Heldig for oss, så er det allerede produsenter der ute som gir oss alt fra møbler til flotte barnevarer som holder den miljø standarden som kreves. Det er ingen enkel oppgave å følge disse standardene, fordi det naturligvis blir dyrere for produsentene. Allikevel må vi forbrukere innse at miljøskader er en kostnad, og at det er verdt å betale litt ekstra for å holde jorda i live.

Ta ansvar i dag

I det du har lest denne korte artikkelen, så vil det ha blitt sluppet ut flere titalls tonn plast i havet. Kanskje anser du deg ikke som noe miljøsvin, men det betyr ikke at dine vaner er bra nok. Plast lurer seg inn i vår hverdag, og da spesielt mikroplast har ofte ingen anelse om hvor ofte vi støter på. Alt fra de mindre åpenbare klærne til helt vanlige plastsyndere som plastposen, så finner vi plast i samfunnet. Det er på tide å ta et ansvar for å begrense, om ikke utslette denne plast epidemien. Du har som forbruker et stort ansvar i dette arbeidet, og du kan ganske så enkelt velge en mer bærekraftig fremtid. Gå for produkter som er miljøbevisste, og gjør deg selv og dine neste generasjoner en tjeneste!